Janković: Krizni štab i Vlada Srbije će ići u pravcu kovid propusnica /VIDEO/

Pogoršana epidemiološka situacija kod nas i u regionu. U BiH potvrđeno još 127 slučajeva zaraze, preminulo je devet osoba. U Bijeljini tokom vikenda bila su tri prijema na bolničko liječenje, pa je trenutno hospitalizovano 12 pacijenata. Epidemiološka situacija u gradu nije povoljna. Srbija sve bliža uvođenju kovid propusnica, sutra zasijeda Krizni štab.

U Srpskoj je od posljedica zaraze u posljednja 24 časa preminulo pet osoba, dok je 25 novozaraženih, među njima i četiri osobe iz Bijeljine. U bijeljinskoj kovid bolnici na liječenju je 12 pacijenata, od kojih većina ima težu kliničku sliku, a tokom vikenda bila su tri prijema, saopšteno je iz bijeljinske Bolnice “Sveti Vračevi”.

Od ukupnog broja hospitalizovanih tri pacijenta priključena su na respiratore, dok je na kiseoničkoj terapiji pet pacijenata. Svakodnevni prijemi na bolničko liječenje upozoravaju na ozbiljnost epidemiološke situacije u gradu.

Masovna vakcinacija nastavljena je i danas širom Srpske. Nakon potpune vakcinacije, odnosno kada prime i drugu dozu vakcine, građani dobijaju sertifikate- odnosno potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa korona.

Povećan je broj ljudi koji su korona pozitivni u Srbiji, pripremamo sistem za ono što nas očekuje, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Saglasni smo kaže Lončar i oko uvođenja kovid propusnica.

Sutra zasjeda u Srbiji Krizni štab, a da će Vlada Srbije i Krizni štab ići u pravcu kovid propusnica, rekao je za RTS profesor Radmilo Janković, zamjenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Pogoršava se epidemijska situacija i u Crnoj Gori i sve je više pacijenata u Kovid ambulantama.

Institut “Gamalej” u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Rusije, spreman je da u vrlo kratkom roku, Crnoj Gori, ukoliko iskaže zainteresovanost, isporuči 500.000 doza vakcine “Sputnjik-lajt”, za koju je dovoljna samo jedna vakcinacija, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *