Janjić: Novac za sport nije operativan, nekim klubovima nezakonito isplaćivana sredstva /VIDEO/

Odbornik SNSD-a i član Savjeta za sport gradskog parlamenta Goran Janjić izjavio je danas da sportski kolektivi u Bijeljinijoš nisu dobili novac koji je predviđen Pravilnikom o raspodjeli sredstava za sport jer gradonačelnik Ljubiša Petrović opstruiše održavanje sjednice Skupštine grada na kojoj 1.400.000 KM za ove namjene treba da postane operativno.

– U posljednje tri godine budžet za sport grada Bijeljina povećan je za gotovo 500.000 KM i za ovu godinu iznosi 1.400.000 KM, najviše do sada. Međutim, ušli smo u mart, mjesec kada uveliko počinju takmičenja, kada su sportskim klubovima najneophodnija sredstva. Sportski klubovi u Semberiji se finansiraju isključivo iz gradskog budžeta i zato je ovakvo stanje neprihvatljivo – rekao je Janjić.

On je naveo da je u mjesec i po dana, dok je Savjet za sport čekao da dobije od gradonačelnika procente za raspodjelu sredstava, nekim klubovima nezakonito iz gradskog budžeta isplaćivan novac.

– Desetine hiljada maraka isplaćene su nezakonito određenim klubovima, što se može provjeriti i u izvodima objavljenim na internet-sajtu Gradske uprave. Mi smo zahtijevali da dobijemo uvid u isplate, ali to se nikada nije dogodilo. Nemam ništa protiv toga da bilo koji sportski klub dobije sredstva, svimi iz Savjeta se i zalažemo za to, ali raspodjela mora biti pravedna – istakao je Janjić.

On je naglasio da je u prethodne dvije godine bilo više kršenja Pravilnika o raspodjeli sredstava za sport od strane Gradske uprave i gradonačelnika. – Sportski kolektivi i Savjet za sport trpe ovakvo stanje već dvije godine, pa ćemo istrpiti i do 19. marta, kada sam siguran da ćemo prestati da budemo taoci pojedinca – zaključio je Janjić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *