Crkve i vjerske zajednice o unapređenju prava preživjelih seksualnog nasilja u ratu /VIDEO/

Fondacija “Lara” organizovala je danas u Bijeljini okrugli sto “Crkve i vjerske zajednice o unapređenju prava preživjelih seksualnog nasilja u ratu“. Ova aktivnost realizovana je u sklopu projekta “Sigurni zajedno”.

Tema okruglog stola koji je u našem gradu organizovala Fondacija Lara je predstavljanje specijalizovanih usluga podrške ove fondacije kroz pravno i psihološko savjetovanje, smještaj u Sigurnu kuću, ekonomsko osnaživanje, i sl., kao i subjekata zaštite, sve u cilju prevencije nasilja nad ženama, sa posebnim fokusom na seksualno nasilje nad ženama u ratu, prava žrtava ratne torture kao i uključivanje vjerskih zajednica u rješavanje ovog društvenog problema. Uloga vjeroučitelja po ovom pitanju je veoma važna

 Na ovom skupu učestvovali su predstavnici Gradskog Odjeljenja za boračko invalidsku i civilnu zaštitu, Centra za socijalni rad u Bijeljini, te predstavnici vjerskih zajednica sa područja bijeljinske regije.

Ovaj okrugli sto organizovan je u sklopu projekta koji Fondacija „Lara“ realizuje u saradnji sa Udruženjem „Medica“ iz Zenice, uz finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, a posredstvom Britanske ambasade u BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *