Izložba “Zakon lutanja” /VIDEO/

Sinoć je u centru za kulturu otvorena izložba “Zakon lutanja” umjetnice Sonje Lundin, a danas je nastavljena kroz posjetu gimnazijalaca te je koncept izložbe zamišljen tako da kroz posmatranje djela, učenici mogu komunicirati sa stvaraocem i tražiti objašnjenja za određene pojave na platnu.

Nekadašnjeg kustosa Galerije Centra za kulturu, Milijanka Miholjčića, pamtićemo po odličnim izložbama i događajima, a nakon njegovog odlaska u penziju, mladi grafičar Pavle Golijanin. Pavle je odlučio da galeriju vodi u modernijem pravcu te da potisne tradicionalnu umjetnost u drugi plan da bi što više mladih dolazilo u galeriju i odazivalo se kulturnim događajima.

Sobzirom na to da je Sonja umjetnica koja je veći dio svog života provela u Švedskoj, odlučila je da ova izložba ima elemente tamošnjih pejsaža koji su ukrašeni grafičkim prikazima, prišivenim ili zalijepljenim na platno. Popularna tema koja je tek dobila svoj epilog je i Evrovizija, te smo Sonju pitali u kakvom su zapravo stanju mladi umjetnici danas i kakva je sociopolitička pažnja upućena prema njima.

Direktor Centra za kulturu Igor Bešlić, rekao je da će Centar za kulturu uvijek biti otvoren za promociju mladih talenata i da će se sa novim kustosom potruditi da nastave da izaze u susret svakom mladom akademskom slikaru. Izložba će u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu biti otvorena do 25. maja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *