Izlaganje Privremenog biračkog spiska narednih mjesec dana

U Bijeljini će od sutra biti izložen Privremeni birački spisak i građani će u naredih mjesec dana moći da provjere tačnost upisanih podataka i u slučaju greške pravovremeno izvršiti ispravku, najavljeno je iz Gradske izborne komisije /GIK/.

Od sutra do 18. avgusta Privremeni birački spisak biće izložen u prostorijama zgrade Gradske uprave, u kancelariji GIK Bijeljina, u matičnim kancelarijama koje se nalaze van sjedišta Gradske uprave i u prostorijama terenskih kancelarija gradskog Odsjeka za poslove mjesnih zajednica.

Građani imaju mogućnost da provjere tačnost upisanih podataka, ime, prezime, datum rođenja, naziv i broj biračkog mjesta prema adresi prebivališta i da, u slučaju greške, pravovremeno izvrše ispravku ili dopunu podataka.

GIK Bijeljina obavještava raseljena lica koji žele da promijene biračku opciju da mogu da se jave u Centar za birački spisak radnim danima od 7.00 do 15.00 časova u roku do 1. septembra.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti u kancelariji GIK Bijeljina, na adresi Karađorđeva broj četiri, ili na telefone 055/243-684, 055/243-685 i 055/233-138.

Iz GIK Bijeljina navode da redovni birači imaju pravo da promijene adresu prebivališta ili boravišta kod nadležnog organa u periodu do 45 dana prije dana održavanja izbora, odnosno do 1. oktobra.

Građani koji imaju status raseljenog lica mogu u Centru za birački spisak grada Bijeljina provjeriti svoje biračko pravo, ili eventualno promjeniti opciju glasanja, podnošenjem zahtjeva na PBO-1 obrascu, lično, u prostorijama GIK, do 1. septembra.

Birači koji imaju status raseljenog lica mogu da se izjasne da li žele da glasaju za opštinu prema adresi prebivališta prema popisu iz 1991. godine, do sticanja statusa izbjeglog lica, ili u trenutnom prebivalištu.

Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *