“Izjava Smajićeve – govor mržnje” /VIDEO/

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske traži od republičkih institucija da bude utvrđena odgovornost poslanice Begije Smajić u Narodnoj skupštini Srpske, uključujući i krivičnu odgovornost, zbog njene izjave da je Vojska Republike Srpske “osuđena za genocid”. Reagovali su zbog jučerašnje skandalozne izjave brojna udruženja proistekla iz odbrambeno otadžinskog rata.

Izjava poslanice Begije Smajić iz Stranke demokratske akcije, da je Vojska Republike Srpske “osuđena za genocid”, izazvala je brojna reagovanja udruženja i organizacija u Srpskoj, koji traže da zbog ove uvrede ona podnese ostavku ili da joj NSRS oduzme imunitet i protiv nje podnese krivičnu prijavu. Predsjednik bijeljinskog regionalnog odbora organizacije starješina VRS, pukovnik Jovica Marković, u izjavi za Arena televiziju rekao je da je kao jedan od stvaralaca RS istinski ogorčen njenom izjavom kao i blagom reakcijom narodnih poslanika na riječi da je vojska RS genocidna.

Vojska Republike Srpske je bila slobodarska i spasilačka za srpski narod, rekao je pukovnik Marković i upitao šta bi bilo da nije bilo vojske RS i gdje bi sad bio Srpski narod. Napad na RS i njene stvaraoce tek su počeli i nastaviće se, kaže pukovnik Marković. I iz koordinacije udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske najoštrije osuđuju izjavu poslanice u NS. Poručili su da neće dozvoliti da bilo ko naziva Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom.

Udruženja veterana specijalnih jedinica, ujedno su osudili i postupak Narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koji je u Narodnu skupštinu došao u maskirnoj jakni, navodeći da zloupotrebljava uniformu Vojske Republike Srpske za politički interes.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *