Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore najvjerovatnije Abazović /VIDEO/

Novi premijer Crne Gore bi trebalo da bude Dritan Abazović, vladu bi, prema sada dostupnim informacijama, činili predstavnici URA i manjinskih stranaka, a u parlamentu bi ih podržavala opozicija predvođena Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najvjerovatnije će do kraja ove ili početkom naredne sedmice predložiti mandatara za sastav nove vlade, nakon što ga lider URA Dritan Abazović obavijesti da ima potrebnu većinu, potvrđeno je novinskoj agenciji Beta.

Đukanović, koji je do sinoć boravio u dvodnevnoj posjeti Grčkoj, rekao je za državnu televiziju da je stekao utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta sad treba raditi u Crnoj Gori, a to je, prema njegovim riječima – brzo formirati vladu koja će biti utemeljena u jasnoj parlamentarni većini.

Još nije izvijesno da li će u novu Vladu ući Socijalistička narodna partija, koja ima pet poslanika i dio je šire koalicije koju je na izborima predvodio odlazeći premijer Zdravko Krivokapić. Njihova odluka zavisi od stava Glavnog odbora.

I dok se pregovora o formiranju nove vlade, Demokrate poručuju “Uvijek je bilo onih koji su među nama po zadatku DPS-a”. Kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici sinoć su održali veliki protest. Novi su zakazali za sljedeću srijedu.

Podgorička Pobjeda je juče pisala da će manjinska vlada najvjerovatnije imati 18 ministarstava i tri potpredsjednička mjesta, kao i da konačna podjela zavisi od definitivnog stava Socijalističke narodne partije. Opozicione Socijaldemokratska partija (SDP) i Socijaldemokrate (SD) su saopštile da vladu ne bi podržavale, a kamoli učestvovale u njoj ako bi se bavila temeljnim ugovorom, popisom i prihvatila učešće u inicijativi “Otvoreni Balkan”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *