Izgubili ste telefon, postoji rješenje

Svakome se desilo, barem jednom u životu, da je negdje ostavio ili izgubio telefon i da ne može da ga nađe. Dešava se i da telefon neko ukrade ili slučajno nađe i zadrži. Dok traje potraga, postoji par savjeta koji će omogućiti da što prije pronađete svoj uređaj.

Većina korisnika koristi Android telefone koji su vezani za Gugl imejl nalog. „Gugl“ svojim korisnicima daje mogućnost da nađu svoj uređaj preko Find my device opcije.

Sve što je potrebno je da u podešavanjima svoga telefona uključite opciju  Find my device. Zatim na adresi google.com/android/find testirate da li „Gugl“ nalazi vaš telefon putem bilo kog pretraživača.

Ako ste sve uradili kako treba, telefon možete da locirate preko Guglove mape i da čak, pratite njegovo kretanje, ako je, na primjer, ostao u nekom vozilu ili ga je neko slučajno ili namjerno pokupio.

Kada dođete do lokacije gdje je vaš telefon, ali i dalje ne vidite gdje je, onda možete da ga pustite da zvoni, pritiskom opcije play sound iz vašeg veb pretraživača. Telefon će zvoniti najglasnije, čak, i ako je na njemu isključeno zvono.

Kao još jedan vid zaštite, „Gugl“ dozvoljava da odmah postavite i šifru na svoj telefon. Ova jedinstvena šifra koju sami odredite se postavlja u opciju secure device. Na taj način, osoba koja je uzela vaš uređaj, neće moći da ga otključa i ugasi ga.

Najljepša stvar je što možete više uređaja da vežete za svoj Gugl nalog, tako da bilo koji pametni uređaj, kao što je tablet, telefon ili laptop, možete pronaći na ovaj način.

Ovo provjereno radi i potpuno je besplatno.

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *