Predstavljena knjiga „Nadahnute (Sve) Mirom“

U bijeljinskom Centru za kulturu večeras je promovisan Zbornik radova žena vjernica sjeveroistočne BiH pod nazivom „Nadahnute (Sve) Mirom“.

U pitanju je knjiga – zbornik u kojem je predstavljeno 50 žena, koje se amaterski bave umjetnošću, od kojih su tri članice Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ iz Bijeljine.

U zborniku su predstavljene slikarke, pjesnikinje…, njihovi najbolji radovi i biografije. U pitanju su umjetnice iz reda tri najbrojnija naroda u BiH, a, kako su i same istakle na promociji, upravo ovakvi projekti su način za međusobno poštovanje, druženje i širenje ljubavi, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

„Zbornik je nastao kao proizvod kreativnog rada žena vjernica, a podržan je od strane UNDP-a, istakla je večerašnja moderatorica u Bijeljini i slikarka Vanja Manojlović, koja je predstavljena u zborniku.

Okupljenim na promociji obratile su se Ernada Avdibegović i Sanja Hajdukov, koje su objasnile kako je došlo do ideje o ovom zborniku, uz veliku zahvalnost UNDP-u koji je finansirao izdavanje zbornika.

Ernada Avdibegović izjavila je zbornik nastao zajedničkim radom žena vjernica sjevoroistočne BiH, a u okviru „Dijaloga za budućnost za promovisanje raznolikosti i kulture u BiH“.

(SemberijaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *