Izdat 41 prekršajni nalog u vrijednosti 39.400 KM

Inspektorat Republike Srpske sproveo je 27. avgusta 57 kontrola, a u 41 slučaju utvrđene su nepravilnosti zbog kojih su inspektori izdali 41 prekršajni nalog u vrijednosti od 39.400 KM, saopšteno je iz Inspektorata.

Kako se naglašava, najveći broj otkrivenih nepravilnosti odnosio se na neizdavanje fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima, što je oblast na kojoj je i bio akcenat kontrola.

“Ovo je drugi put u agvustu da je tržišna inspekcija sprovela večernju kontrolu / 13. i 27. avgusta/ sa akcentom na izdavanje fiskalnih računa. Ukupno je sprovedeno 169 kontrola, neuredno je bilo 100, inspektori su izdali 101 prekršajni nalog u vrijednosti od 98.400 KM”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je s ciljem suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, Inspektorat Republike Srpske sproveo intezivne i koordinisane inspekcijske kontrole.

Formirano je šest inspekcijskih timova, koje su činili republički, opštinski i gradski tržišni inspektori koji su 27. avgusta vršili nadzor na području cijele Republike Srpske, sa akcentom na izdavanje fiskalnih računa.

Po nalogu glavnog republičkog tržišnog inspektora, kontrole su vršene u periodu od 20.00 do 24.00 časa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *