Istina o “bombonjerama u obliku velike Albanije” koje su uznemirile Srbiju

Iza bombonjere “Kamila” koja je do rafova u Srbiji stigla sa Kosova i Metohije, stoji kompanija iz Turske, koja je u okolini Prizrena otvorila svoj pogon. Priča o “Velikoj Albaniji” i ovog slatkiša, ovaj put, izgleda da nema mnogo veze, jer raspored bombona u njoj, ipak, podsjeća na mapu Turske.

S druge strane, prašina je prilično podignuta u Srbiji oko bombonjere koja dolazi sa Kosova, a kako je za Večernje novosti potvrdio Goran Papović, predsjednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača, niko od njih ovaj slatkiš nije vidio u radnjama.

– Ova priča je stara više od godinu i po dana i čak kada smo prvi put za nju čuli, niko je nije doneo kod nas, tako da je nikada nismo vidjeli – kazao nam je Papović.

– Pozivamo tog ko je to prijavio da dođe do nas i da je donese, zajedno sa fiskalnim računom. Jer su uvijek potrebni dokazi. Bez toga ne možemo ništa da uradimo. To da se na njoj vidi mapa Velike Albanije nema smisla, a dobavljač je zadužen i za deklaraciju, pa na njoj ne bi smjelo da piše “uvoz sa Kosova”. To je i najmanji problem. Pitanje je kvaliteta robe, prenose Večernje novosti.

Prema riječima Papovića, nije jasno odakle se ova priča sad baš pojavila u javnosti, a isto tako, ne zna ni gdje se to “širom Srbije” prodaje, jer je oni iz udruženja nisu ni vidjeli.

U Ministarstvu trgovine su za Novosti rekli, da ukoliko bude pronađena negdje na teritoriji Srbije, a da pritom nije pravilno deklarisana, biće povučena sa rafova.

DEKLARACIJA

Kako su rekli u Ministarstvu trgovine, sva roba koja dolazi iz južne srpske pokrajine mora da ima na deklaraciji sljedeće obilježje – Kosovo*, Kosovo/1244 RS, Kosovo, Srbija, Kosovo/Srbija ili UNMIK/Kosovo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *