Za imovinu “Elvaka” traže 24 miliona KM

Imovina kompanije “Elvako” u stečaju koja je nekada poslovala u sklopu “Bobar” grupacije se prodaje a procjenjena vrijednost iznosi 24,3 miliona maraka.

Najveću vrijednost imaju građevinski objekti sa infrastrukturom čija početna cijena iznosi 12,11 miliona maraka a zatim zemljište površine 114.959 kvadrata koje je procijenjeno da vrijedi nešto preko osam miliona maraka.

Na prodaju su ponuđeni mašine i alati, oprema, zalihe materijala i gotovi proizvodi ali i dvosoban stan vrijedan 46.750 maraka.

“Imovina se prodaje u cjelini i cijena ispod koje se imovina stečajnog dužnika ne može prodati iznosi 24.350.605 KM”, stoji u oglasu o prodaji koji potpisuje Mlađan Petković, stečajni upravnik.

Inače kupac je obavezan nastaviti najmanje pet godina obavljati poslovnu djelatnost koju je stečajni dužnik obavljao prije otvaranja stečajnog postupka kao i radno angažovati najmanje trideset radnika “Elvaca” na neodređeno vrijeme.

Prodaja imovine obaviće se putem usmenog javnog nadmetanja 12. decembra sa početkom u 12 časova, u prostorijama stečajnog dužnika u Bijeljini.

Kompanija “Bobar” iz Bijeljine kupila je 2009. godine većinski akcionarski udio ovog preduzeća od korporacije “Integral inženjering” iz Laktaša za oko 3,3 miliona KM.

Međutim, nakon smrti Gavrila Bobara 2014. godine na površinu su isplivali brojni problemi zbog kojih je 2017. godine otvoren stečaj.

“Elvaco” se bavio proizvodnjom elektroda, procesne opreme i armaturnih mreža a imao je blizu 200 radnika.

Trenutno je dio prostora zakupljen od preduzeća “TRB” iz Bratunca koje se bavi namjenskom industrijom.

(capital.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *