Bombonjere u obliku “velike Albanije” prodaju se širom Srbije

Veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima “Kamila” bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je “uvoz sa Kosova”.

Time se grubo krši Ustav Srbije, gdje u preambuli stoji da je to sastavni dio Srbije, kao i preporuke Minstarstva trgovine.

Da sve bude gore, kada se otvori kutija, primjetno je da su čokoladne bombone poredane u obliku “velike Albanije”, čime je upućena jasna provokacija svim kupcima i građanima u Srbiji, navode Večernje novosti.

Nadležni organi, analtičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u Srbiji i poručili da on pod hitmo mora da bude i sklonjen sa rafova.

“U prodavnici sam naišao na bombonjeru “Kamila”, koja naoko izgleda lijepo i odlučio sam da je kupim. Iskreno, nisam obratio pažnju na deklaraciju jer to nikada ne zagledam. Kada sam došao kući, slučajno sam pogledao i pao mi je mrak na oči. Na deklaraciji proizvoda koji sam kupio u Srbiji stoji zemlja porijekla Kosovo. Nisam mogao da vjerujem da je neko to dozvolio”, svjedoči vidno razočaran građanin Srbije.

Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smjele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što prije morao da bude sklonjen sa rafova.

“Stav naše zemlje po pitanju Kosova je jasan, kao i naš Ustav. S toga ne bismo smjeli da dozvolimo da na rafovima viđamo proizvode sa kosovskom deklaracijom. Sve mi je ovo dodatno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik “velike Albanije”, što je direktna provokacija za svakog građanina.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakava način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

“Postavili su bombone malo ukoso da se ne bi lako primjetilo. To je ogromna provokacija i ne mogu da vjerujem da još stoji u rafovima u prodavnica”, požalio se potrošač.

(Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.