Isporučeno još 25.000 doza druge komponente “sputnjika ve”

Republici Srpskoj je, u okviru dva kontingenta, isporučeno 25.000 novih doza druge komponente vakcina “sputnjik ve” za imunizaciju stanovništva protiv virusa korona, a za čiju nabavku je sredstva obezbijedila Vlada Srpske.

Riječ o još jednoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u okviru realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo ima sa veleprometnikom “Krajina grup”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Do sada je, uključujući i ovu isporuku, u Republiku Srpsku stiglo ukupno 249.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina.

Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjaluci, a po završetku procedura biće upućene zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske za proces vakcinacije protiv virusa korona.

Iz Ministarstva podsjećaju da se, prema uputstvima proizvođača ove vakcine, revakcinacija drugom komponentom vakcine može uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

U saopštenju se ističe da zdravstvene ustanove raspolažu dovoljnim količinama vakcina više proizvođača.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Srpske još jednom pozivaju građane da se, ukoliko do sada nisu, što prije vakcinišu protiv virusa korona, radi što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *