Pritvor za Dragana Bjelogrlića zbog napada na Predraga Antonijevića

Glumac Dragan Bjelogrlić zadržan je u pritvoru do 48 časova prema nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu zbog nasilničkog ponašanja, potvrdio je portparol niškog tužilaštva Vladimir Stanojević.

Niška policija potvrdila je za RTS da je jutros u 4.00 časa intervenisala u hotelu “Ambasador” zbog fizičkog sukoba dvije osobe.

Riječ je o poznatom glumcu Draganu Bjelogrliću i reditelju Predragu Gagi Antonijeviću, što potvrđuje video-snimak incidenta, koji je objavljen na društvenim mrežama.

Antonijević i Bjelogrlić u Niš su došli na festival “Filmski susreti”, a direktor te manifestacije Srđan Savić je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja, ističući da od nadležnih očekuje da rasvijetle slučaj.

To očekuje i ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković, koja je, kako je navedeno, najoštrije osudila mučki napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

“Lično sam potresena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina Dragana Bjelogrlića prema režiseru filma `Dara iz Jasenovca`. Nakon snimaka napada, koje sam, kao i čitava naša javnost, imala prilike da vidim, razgovarala sam sa Gagom, koji je zadobio povrede i pretrpeo udarce u glavu. On je bio vidno potresen zbog ovakvog divljačkog napada”, navela je Gojkovićeva u saopštenju za javnost.

Gojkovićeva je ocijenila da je “ovim neprimjerenim i neprihvatiljivim fizičkim nasrtajem Dragana Bjelogrlića nanesena velika šteta čitavoj kulturnoj sceni i bačena ružna sjenka na Filmski festival u Nišu”.

“Duboko vjerujem da će ovakav postupak naići na osudu čitave kulturne javnosti, a uvjerena sam i da `pesnice i udarci nisu i neće biti slika srpske kulture i svih vrednih ljudi naše kinematografije`”, poručila je Gojkovićeva.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *