Ispaljeno 176 raketa sa područja 18 lokalnih zajednica

Protivgradne stanice na teritoriji 18 lokalnih uprava u Republici Srpskoj ispalile su za nešto više od četiri časa ukupno 176 protivgradnih raketa.

Iz “Protivgradne preventive Republike Srpske” saopšteno je da su protivgradne stanice dejstvovale juče od 12.49 do 17.12 časova.

Do juče je ispaljeno 246 raketa, a samo juče, u trećem dejstvovanju u sezoni, 176, čime su svi veći procesi uspješno kontrolisani, a veće štete izbjegnute, dodaje se u saopštenju.

U Derventi su dejstvovale četiri stanice i ispaljeno je pet raketa, u Doboju sa pet stanica 12 raketa, u Modriči sa četiri stanice pet raketa, a u Prnjavoru sa šest stanica 11 raketa.

Na području Prijedora sa četiri stanice ispaljeno je osam raketa, u Kozarskoj Dubici dejstvovalo je osam stanica sa 14 raketa, na području Srpca iz jedne stanice jedna raketa, u Laktašima iz dvije stanice dvije rakete, a u Gradišci iz šest stanica osam raketa.

U opštini Stanari dejstvovale su tri stanice sa ispaljenih šest raketa, u Loparama iz tri stanice četiri rakete, u Ugljeviku iz dvije stanice ispaljene su tri rakete, u Vukosavlju iz jedne stanice jedna raketa.

Na području Bijeljine dejstvovalo je 10 stanica sa ispaljenih 25 raketa, u Brčko distriktu 10 sa 39 raketa, u Donjem Žabaru dvije sa tri rakete, u Šamcu četiri sa sedam raketa, a Gradačcu sedam sa 22 rakete.

U saopštenju se navodi da su tokom jučerašnjeg dana ispraćeni grmljavinski procesi od Une do Drine, a labilizacija atmosfere je sredinom dana i u popodnevnim časovima zahvatila sjever Republike Srpske.

Strijelci su prijavili pojavu sugradice i sitnog grada u pljusku na područjima lokalnih uprava Gradiška, Bijeljina, Brčko distrikt, Modriča, Gradačac, Kozarska Dubica, Prnjavor i Doboj.

U zapadnom dijelu branjenog područja radili su prizemni generatori u periodu od 9.30 do 13.30 časova.

Dozvola za dejstvo je, navodi se u saopštenju, dobijena od FIC /Centar letnih informacija/ Banjaluka u periodu od 12.18 do 18.11 časova.

Tokom dana postojala je zabrana korištenja vazdušnog prostora zbog sigurnosti vazdušnog saobraćaja od 15.07 do 15.42 časova.

Ovo je uticalo na kvalitet dejstva nad lokalnim upravama Gradiška, Srbac, Laktaši i Prnjavor, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *