I danas veoma toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna temperatura kretaće se oko 33 stepena Celzijusova.

Tokom dana biće vruće na sjeveru i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od 25 do 30, na sjeveru i stepen više, na jugu i sjeveroistoku oko 33 stepena Celzijusova.

Duvaće slab vjetar, uglavnom istočni i sjeveroistočni, a tokom dana u Semberiji i Posavini umjeren. Na jugu se očekuje slaba bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro vrijeme, po kotlinama ima magle.

Mostar i Neum su jutros sa 24 stepena bili najtopliji, dok je veoma svježe bilo u Kotor Varošu i Rogatici gdje je izmjereno samo osam stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Sokolac devet, Kalinovik, Pale, Kneževo, Bjelašnica i Majevac 10, Prnjavor 11, Gacko, Ribnik, Čemerno, Istočno Sarajevo, Bugojno, Ivan Sedlo i Manjača 12, Srebrenica, Han Pijesak, Višegrad, Rudo i Livno 13, Mrkonjić Grad, Foča, Bihać, Tuzla, Doboj, Šamac, Čelinac, Bratunac i Ugljevik 14 stepeni.

U Banjaluci, Bijeljini, Gradišci, Sanskom Mostu, Sarajevu i Laktašima izmjereno je 15 stepeni, u Prijedoru, na Mrakovici i u Srpcu 16, u Bileći, Gradačcu i Širokom Brijegu 17, na Borju i u Grudama 18, a u Trebinju 22 stepena Celzijusova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *