Povećan iznos naknade vlasnicima zemljišta za potrebe izgradnje drinskog nasipa /VIDEO/

Javna ustanova Vlade Republike Srpske od 2010. godine do sada realizovala je više od 200 miliona KM uloženih u objekte odbrane od poplava, iz sredstava Fonda solidarnosti, kredita i donacija.Nakon sastanka sa resornim ministrima sa republičkog i nivoa zajedničkih institucija BiH, direktor Voda Srpske  je naveo da nemaju otvorenih pitanja ni problema u saradnji, za koju je rekao da je na odličnom nivou, dinamična i konkretna.s

Milovanović je rekao da je ministre informisao o organizacionoj strukturi javne ustanove “Vode Srpske”, milionskim investicijama koje su u toku i svemu što se dešava kada je riječ o zaštiti od poplava u Republici Srpskoj.

Posljednjih godina u Republici Srpskoj u oblast vodoprivrede uloženo je više od 200 miliona KM, od čega je dosta projekata u Bijeljini i Semberiji, kaže resorni ministar Boris Pašalić. Najavljuje da na red dolazi i realizacija regionalnog projekta “Sava-Drina”.

Kritična tačka u Semberiji podsjeća ministar Pašalić još uvijek ostaje drinski nasip.

Kako bi se ušlo u realizaciju najznačajnijeg vodoprivrednog objekta u ovom kraju Srpske, vlasnicima parcela na trasi budućeg nasipa biće ponuđena veća cijena za zemljište koje će biti izuzeto za potrebe izgradnje drinskog nasipa.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac najavio je tokom posjete Bijeljini nastavak svakodnevne saradnje na projektima koji se odnose na vodne resurse, uz integrisan pristup, uvažavanje ustavne nadležnosti i rad za dobrobit svih građana.

Naše je trajno opredjeljenje da prema evropskim fondovima nastupamo vrlo odgovorno, naglašava Košarac.

Ministri Košarac i Pašalić tokom posjete Bijeljini, obišli su i Mesnu industriju  “ZP-komerc” u Vršanima, gdje su razgovarali o izvozu mesa u Tursku, povećanju izvoznih kvota, te realizaciji interventne mjere otkupa tovnih grla koju je sredstvima podržala Vlada Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *