Humanitarna akcija “Dan za Anđelu” /VIDEO/

Udruženja građana iz Bijeljine organizovala su danas humanitarnu akciju “Dan za Anđelu” kako bi se prikupio novac za djevojčicu Anđelu Tanacković iz Ugljevika kojoj je za liječenje teške bolesti u inostranstvu potrebno 300.000 evra.

Predsjednik Udruženja “Etno kreativa” iz Novog naselja Janja Cvija Krajišnik rekla je novinarima da su se akciji odazvala djeca iz svih škola i vrtića u gradu.

“Poslali smo sa trga u Bijeljini i duhovnu poruku Anđeli, puštanjem bijelih golubova, sa željom da se ona nama vrati zdrava”, istakla je Krajišnikova i dodala da će se sredstva sakupiti i da se dobri ljudi odazovu na svaku humanitarnu akciju.

Prema njenim riječima, ovo udruženje koje je organizovalo humanitarni bazar u Bijeljini učestvovalo je ranije na prvom takvom bazaru za Anđelu u Ugljeviku, u organizaciji Udruženja “Rudar”, kada je za dan skupljeno 17.000 KM.

U okviru “Dana za Anđelu” traje humanitarni bazar na trgu u Bijeljini, a večeras će u Centru za kulturu “Semberija” biti održan i humanitarni koncert horova, kulturno-umjetničkih društava, plesnih klubova i drugih izvođača.

Anđela Tanacković /16/ iz Ugljevika oboljela je od akutne mijeloidne leukemije visokog rizika i trenutno se nalazi na liječenju na Institutu za majku i dijete u Beograd, a da bi nastavila liječenje u Njemačkoj potrebno je 300.000 evra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *