Horor u Travniku: U jednom danu silovao dvije djevojčice od 10 i 11 godina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantonu sinoć su proveli uviđaj i istragu u jednom od najbrutalnijih slučajeva silovanja u istoriji Bosne i Hercegovine. 

Kako saznaje Avaz, u jednom naselju na području opštine Travnik 16-godišnjak je silovao 10-godišnjakinju! Njena majka slučaj je prijavila policiji kada se djevojčica oko 19 sati vratila kući sa vidljivim povredama. 

Brzom reakcijom policija je prikupila relevantne informacije od kćerke i majke, djevojčicu uputila na pregled u bolnicu, gdje je dežurni liječnik potvrdio navode i zaključio da je riječ o nasilnom polnom odnosu.

Uzevši detaljni opis mladića za kojeg se sumnja da je izvršio silovanje, policija je brzim i učinkovitim operativnim radom u istom naselju pronašla i uhapsila 16-godišnjaka, čiji su detalji odgovarali navodima majke i djevojčice.

Kako Avaz nezvanično saznaje, istog dana još jedna majka javila se policiji i prijavila istog 16-godišnjaka da je silovao njezinu 11-godišnju kćer. Nakon toga je i druga djevojčica prevezena u travničku bolnicu, gdje je takođr konstantovano da je riječ o nasilnom polnom odnosu.

O slučaju obaviješten dežurni tužitelj, a silovatelj je zadržan u prostorijama policije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.