Hapšenja u Graničnoj policiji, zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku

Pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago uhapšeni su zbog sumnje na organizovani kriminal i druga krivična djela, dok je zamjenik direktora Sipe Zoran Galić pobjegao u Hrvatsku, saopšteno je iz Tužailštva BiH.

Milović i Bago uhapšeni su juče po naredbi Tužilaštva BiH zbog krivičnih djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, a istragom je obuhvaćen i Galić zbog primanja dara i zloupotrebe položaja u periodu dok je bio direktor Granične policije BiH.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz navedenih institucija uključenih u istragu Galić dostavilo informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, napominje se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH dodaju da će zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima sprovesti istragu kako bi identifikovali i u skladu sa zakonom procesuirali navedeno lice.

Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, juče u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi, naglašavaju iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva ističu da istragu provode zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u hapšenja je uključena i Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku Evropola.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *