Gradonačelnik tradicionalno sa lovcima /FOTO/

Druženjem u lovačkom domu u Gornjim Zagonima danas je ozvaničen početak lovne sezone na nisku divljač, a gradonačelnik Bijeljine i predsjednik skupštine Lovačkog društva „Semberija” Mićo Mićić istakao je ovom prilikom da su ovakvi susreti najbolji podsticaj za razvoj lovnog turizma.

– Danas su ovdje i lovci iz drugih opština i gradova, družimo se, idemo u goste jedni drugima, i samo tako možemo izgraditi ambijent za razvoj lovnog turizma. Podsjetiću vas da su nekada u Semberiju dolazili Italijani kako bi lovili prepelice, a podatak da naše udruženje ima više od 1.000 članova, dovoljno govori o potencijalu koji posjedujemo – naglasio je Mićić.

On je naveo da će lov na fazane i zečeve biti dozvoljen narednih 11 sedmica.

– Cilj nije da ulovimo što više divljači, nego da sačuvamo prirodu. Sve ovo je nastalo na bazi dobrovoljnog rada i lijepog druženja, a rezultat je 17 lovačkih sekcija u Semberiji i veliki broj lovačkih kuća. Osim toga, možemo da se pohvalimo brojnim članovima koji su takozvani zaslužni lovci, stariji od 65 godina, koji duže od dvije decenije plaćaju članarinu – kaže Mićić.

Predsjednik lovačke sekcije Zagoni Zdravko Stevanović istakao je da Lovačko udruženje „Semberija” svake godine pusti u lovište više od 5.000 fazana i obezbijedi nekoliko tona hrane za visoku i nisku divljač.

– Ove godine, naša sekcija je odlučila da ne lovi zeca jer ga nema mnogo u lovištu. Fokusiraćemo se na fazane, a dozvoljen je i odstrel predatora – šakala, lisice, kune – dodao je Stevanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *