Godišnja izložba likovnih umjetnika u gradskoj galeriji /VIDEO/

U Galeriji Centra za kulturu sinoć je otvorena decembarska izložba likovnih umjetnika Udruženja “Sveti Luka”. Ovo udruženje u Bijeljini uspješno djeluje više od jedne decenije. Na izložbi koja će biti otvorena za posjetioce do 20. decembra predstavljeno je 80 radova.

Već sedmi put u Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu postavljena je tradicionalna izložba radova likovnih umjetnika Udruženja “Sveti Luka”. Ove godine na izložbi se predstavljaju 32 autora sa osamdeset radova kojima su predstavljene sve tehnike slikarstva.

Bojan Petričević je od nedavno član ovog Udruženja koje mu je kako kaže dalo priliku da izloži i javnosti predstavi umjetničku fotografiju. Na decembarskoj izložbi predstavio se sa dvije fotografije, a umjetnost je kaže u oku posmatrača. Govoreći o budućnosti ovog posla u eri digitalnih tehnologija, Petričević kaže.

Udruženje na području Bijeljine djeluje više od jedne decenije, u rad ovog udruženja uključuju se i novi članovi, a ove godine Udruženje “Sveti Luka” podržalo je i dvije humanitarne akcije.

Svojim radom, svjedoče izložena djela, autori su dostigli granicu profesionalizma, kaže kustos bijeljinske Galerije.

Ljubitelji likovnog stvaralaštva, imaće priliku da pogledaju izložbu u Galeriji Centra za kulturu sve do 20. decembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *