Branko Kockica sa bijeljinskim mališanima u “Brankovom urnebesu” /VIDEO/

Nekada je prilikom prikazivanja filma ,,Paklena pomorandža” iznad američkih bioskopa stajao velik natpis sa crvenim tripl iksom, što je značilo da na predstavu mogu ući  samo oni koji su napunili  21 godinu.

Danas su uobičajene scene nasilja u filmovima i serijama koje se prikazuju na televizijama.

“Očekujem da se uskoro i kod nas počnu snimati forenzičke serije sa scenama sjeckanja ljudi, dok neko pored mirno jede sendvič. Direktno se prenose Zadruge i drugi relaiti programi pod čijim uticajem, odrasta jedna nova generacija, koja je različita od djece koju smo do sada znali” – ovo je sinoć u Bijeljini  rekao popularni Branko Kockica. odgovarajući na pitanja novinara. 

U izjavi za Arena TV Milićević je pozdravio informaciju da se na drugom programu Radio televizije Srbije reprizira serija ,,Kocka kocka kockica”, ali je se nije složio da postoji pritisak javnosti da se na program vrate obrazovni programi.

Bijeljina ima velelepan Centar za kulturu, ali nema djece na predstavama. Negdje su po kućama uz TV ili kompjutere. Nekada je bilo obrnuto. Dom omladine je bio skroman, ali su predstave reprizirane po nekoliko puta u dva dana. Pitanje zašto nema emisja koje razvijaju maštu, kreativnost, socijalizaciju i prirodno odrastanje je pitanje za sve nas.

Glumci su spremni i žele da igrau za djecu. Dokaz za to je da su u predstavama igrali i Petar Kralj, Konstntin Kostjukov, Seka sabljić, Vaspitači i psiholozi žele da rade sa djecom, i to sa velikom ljubavlju i posvećenosću, ali je pitanje zašto toga nema na TV ekranima i u javnosti, istako je između ostalog Branko Kockica.  Čini se da je pitanje, da li za to postoji interes samog društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *