Putin: Strateško partnerstvo Srbije i Rusije svakodnevno jača /VIDEO/

Aleksandar Vučić je, informisao Putina da je dio gasovoda “Turski tok” koji prolazi kroz Srbiju skoro završen, što je velika šansa za razvoj, i što će uticati na bolju budućnost građana.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je rekao da mu je drago da se ponovo susreću i zahvalio je na vremenu koje je ruski predsjednik izdvojio sa ovaj susret, što je za njega lično velika čast.

“Svaki susret sa vama ima veliki značaj za Srbiju”. Hvala vam na na stalnoj podršci koju pruža Srbiji za očuvanje njegon teritorijalnog integriteta i nacionalnih interesa. Ali, moram da vam kažem da nisam optimističan po pitanju postizanju konačnog kompromisnog rješenja između Beograda i Prišine, ali o toj temi ćemo zajedno razgovarati. Ekonomska saradnja Srbije i Rusije sve bolja, a robna razmjena kontinuirano raste. Očekujemo vas u skorije vrijeme da posjetite našu zemlju”.

Vladimir Putin je poželio dobrodošlicu Aleksandru Vučiću i istakao da mu je veoma drago što vidi predsjednika Srbije.

“Hvala vam što ste prihvatili naš poziv, naši odnosi se razvijaju, naše strateško partnerstvo se svakodno potvrđuje i ojačava, i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u sferi bezbjednosti. Na razvijanju odnosa dvije zemlje aktivno rade zajedničke komisije. Očekujem vas u Rusiji ponovo u maju sljedeće godine.

Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj posjeti Sočiju. Ruskom predsjedniku Vučić  je uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar SPC lično uputio.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.