GBO Bijeljina: Vukanović stavio Ostojiću metu na čelo

Gradska Boračka organizacija Bijeljina osudila je javni napad poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojše Vukanovića na predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Radana Ostojića, čime je, kako su saopštili, stavio metu na čelo njegovoj porodici, ali napao i kompletnu populaciju koju predstavlja.

Iz bijeljinske Boračke organizacije ističu da je Vukanović neargumentovano, osiono i drsko napao Ostojića čije nijedno od troje djece još nije zaposleno jer se uvijek borio za druge – demobilisane borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca.

“Vukanoviću, postoji li ijedan Srbin na ovom svijetu koji tebi odgovara? Ti si čovjek koji od svih naroda na svijetu najviše mrzi Srbe, a posljednjih nekoliko godina javno si blatio Sonju Karadžić, kćerku Radovana Karadžića, veliki broj lidera u vlasti i opoziciji u Republici Srpskoj, Boračku organizaciju Republike Srpske i njene predsjednike”, ističu iz gradske Boračke organizacije Bijeljina.

U saopštenju ističu i da je Vukanović blatio redom i neke druge organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, načelnike opština i gradonačelnike, predsjednike Republike Srpske, predsjednika Srbije, Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike, a ni patrijarsi srpski često mu nisu bili po volji.

“Svaki Srbin koji nije saglasan sa tvojim mišljenjem, Vukanoviću za tebe je izdajnik, poltron, ulizica, neprijatelj, plaćenik”, navode iz bijeljinske Boračke organizacije i pitaju Vukanovića “ko ga plaća”.

Bijeljinski borci pitaju Vukanovića koja rješenja on nudi – da Republika Srpska postane protektorat, uz vaskrsnuće novog Benjamina Kalaja, da uđe u unitarnu BiH i da se svi poturče ili da Srpsku treba proglasiti za monarhiju, a Vukanovića za kralja sa neograničenim ovlašćenjima?

“Hoćemo li u našoj republici oduzeti pravo glasa svakom onom ko za tebe ne glasa? Treba li svakog onog ko je stvarao ovu Republiku osuditi na dugogodišnju robiju? Da li smo mi Srbi u Odbrambeno-otadžbinskom ratu bili agresori? Da li smo mi Srbi genocidan narod? Da li je Republika Srpska genocidna tvorevina? Koja je Vukanoviću tvoja politička agenda? Šta su rješenja? Da li narod treba da se pita ili samo ti u ime cjelokupnog naroda? Da li si ti jedini pametan?”, ogorčeno pitaju iz Boračke organizacije Bijeljina.

Komentarišući nedavno održane proteste podrške institucijama Republike Srpske, Vukanović je izjavio da su “dezerteri i ratni profiteri prvi put došli na nekadašnju prvu liniju”, na kojoj su bili samo kad su “švercovali”.

Mirni protesti održani su u petak, 1. septembra, na entitetskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Hercegovini, odnosno Nevesinju, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH.

Građani su na pola časa obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *