Gašić: Medalja – motiv za još predaniji rad u korist djece i Republike

Autor didaktičke igre “Igrom kroz Srpsku” i slikovnice “Moja Srpska od A do Š” Goran Gašić iz Bijeljine istakao je da Medalja zasluga za narod kojom ga je odlikovao predsjednik Srpske Milorad Dodik, predstavlja krunu njegovograda i obavezuje ga da radi još predanije – u korist i djece i Republike.

“Odlikovanje mi je uručeno kao znak priznanja za dugogodišnja djela i rad koja zaslužuju opšte poštovanje i isticanje, kao i za moja autorska djela”, izjavio je Srni Gašić, dugogodišnji vaspitač koji je posvećen autorskim djelima za mališane-predškolce i njihovom lakšem prihvatanju izazova u predškolskom vaspitanju i pripremama za polazak u školu.

Gašić je zahvalio porodici, institucijama, ustanovama i pojedincima koji su prepoznali njegov rad i time doprinijeli da dobije ovo veoma važno odlikovanje.

“Posebno hvala kolektivu vrtića `Dragan i Zoran` i osnivačima vrtića, porodici Jelić”, rekao je Gašić, koji je i direktor ove predškolske ustanove.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom 9. januara, Dana Republike, odlikovao zaslužne građane i institucije.

Nizom manifestacija proteklih dana u Banjaluci i u svim opštinama i gradovima Republike Srpske svečano je obilježen Dan Republike – 9. januar.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.

Naziv Republika srpskog naroda u BiH bio je u upotrebi do 28. februara 1992. godine i proglašenja prvog Ustava, kada je zamijenjen sa Srpska Republika BiH koji je korišten do 12. avgusta 1992. godine, kada je uveden Srpska Republika. Taj naziv septembra 1992. godine zamijenjen je sadašnjim – Republika Srpska.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *