FBiH treba Srpskoj da doznači oko 12 miliona KM

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH usvojio je odluku o prvom privremenom poravnanju prema kojoj Federacija BiH treba da doznači Republici Srpskoj 11.927.411 KM.

Usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za četvrti kvartal 2021. godine, prema kojoj će u posljednjem tromjesečju FBiH pripasti 62,52 odsto, a Republici Srpskoj 33,93 odsto prihoda, dok će Brčko distriktu pripasti zagarantovanih 3,55 odsto prihoda sa jedinstvenog računa, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

U saopštenju se ističe da je usvojena odluka veoma značajna za Republiku Srpsku, jer će republički budžet realizovati više prihoda od indirektnih poreza u odnosu na planirano, a nastavljen je i kontinuitet poboljšane naplate koji pokazuju znakove ekonomskog oporavka od posljedica pandemije.

Upravni odbor UIO dao je saglasnost na prednacrt zakona o porezu na dodatnu vrijednost, koji je već bio predmet rasprave, a u narednom periodu bu trebalo da bude predmet javnih konsultacija.

UIO održao je telefonsku sjednicu putem video-linka.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *