Episkop Fotije razgovarao o zaštiti kulturnog nasljeđa Eparhije

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije održao je radni sastanak o nastavku započetih aktivnosti na zaštiti kulturnog, duhovnog i istorijskog nasljeđa o kojem se brine Eparhija zvorničko-tuzlanska.

Sastanak je održan sa direktorom Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Srbije Dubravkom Đukanović, direktorom Sekretarijata za vjere Vlade Republike Srpske Draganom Davidovićem, savjetnikom ministra kulture Srbije Zoranom Vapom i direktorom Muzeja Republike Srpske Davorom Strikom, saopšteno je iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Dogovoreni su naredni koraci na restauraciji eksponata i adaptiranju prostora s ciljem otvaranja muzeja Eparhije zvorničko-tuzlanske.

U susret proslavi jubileja 140 godina od osveštanja Katedralnog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli vođeni su razgovori o njegovom uređenju i potrebnim projektima.

Bilo je riječi i o započetoj obnovi manastira Papraća, a razgovarano je i o sistemskim arheološkim istraživanjima i redoslijedu obnove manastirskog kompleksa, u šta se uključio i Republički zavod za zaštitu spomenika kulture Srbije

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.