Episkop Fotije: Ako je Bog sa nama, ko će protiv nas

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je danas da je posljednjim političkim dešavanjima u BiH ugrožen srpski identitet i pozvao Srbe na jedinstveno djelovanje sa porukom – ako je Bog sa nama, ko će protiv nas.

“Jedino zajedno i okupljeni možemo izaći kao pobjednici iz svih nevolja”, ocijenio je vladika.

Besjedeći u manastiru Svetog Nikole u Etno selu “Stanišići” u Bijeljini na praznik Ikone Bogorodice Trojeručice, episkop Fotije je pred mukama srpskog naroda prizvao silu Božiju, govoreći da je pravoslavni narod često u istoriji izgledao pobijeđen i poražen, kao Hristos razapet na Krstu koji je u tom trenutku izgledao kao najbespomoćniji čovjek, ali je trećeg dana ustao iz mrtvih.

“Oni koji nas progone i koji nas raspinju na razne načine, silnici i moćnici ovoga svijeta, sva sila im je nizašta, niušta, jer se spasava samo vjera koja kroz ljubav djela”, poručio je vladika Fotije.

Prema riječima episkopa, vidjelo se to nedavno u Crnoj Gori kada je pred narodom u litijama i pred silom Božijom pala nepravda kao kula od karata, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *