Epidemiološka situacija pod kontrolom, u pripremi kabinet za virusologiju /VIDEO/

Na teritoriji Semberije, pod nadzorom je 550 osoba. Do sada je testirano 116 lica, a čekaju se rezultati testa za četiri lica. U proteklim danima, izliječene su tri osobe na Covid-19, dok je još uvijek šest pozitivnih, sa dobrom zdravstvenom kliničkom slikom.

Od danas je na području Bijeljine dozvoljen rad prodavnicama bijele tehnike, vodomaterijala, sanitarija, elektro-materijala, keramike, boja i lakova i auto dijelova.

Firme TRB i Elvaco MetPro, koje su kupile 10.000 boca gotovog rastvora za dezinfekciju, sutra će na dva punkta  u blizini zgrade Gradske uprave, dijeliti boce sa dezinfekcionim sredstvima građanima , penzionerima i javnim preduzećima.

Epidemiološka situacija u Bijeljini je pod kontrolom. Trenutno je registrovano 6 lica pozitivnih na virus korona , dok su tri pacijenta izliječena , saopšteno je nakon današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije u Bijeljini.

Licima koja se nalaze u bolničkom karantinu 10 i 12 aprila ističe period predviđen za boravak u karantinu i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Ona je istakla da su počeli građevinske pripreme  u zgradi bivše psihijatrijske  ambulante za prijem Pisiar aparata za testiranje na Kovid 19 u Bijeljini.

Preventivne i zaštitne mjere koje se provode na terenu daju dobre rezultate, kažu u bijeljinskom Domu zdravlja.Pod epidemiološkim nadzorom danas je  515 lica.

Na osnovu odluke Republičkog štaba za vanredne situacije , Gradski štab u Bijeljini donio je odluku da se određenim privrednim subjektima od danas dozvoli rad.

Jović je istakao da podaci iz Kol centra i sa terena pokazuju da se na području Semberije pojavio višak poljoprivrednih proizvoda i stoke. On je apelovao na građane da kupuju domaće proizvode.

Prema Jovićevim riječima u karantin koji se nalazi  OŠ “Vuk Karadžić” tokom jučerašnjeg dana stiglo je 50 kreveta čime je kapacitet povećan na  122 kreveta.

On je najavio da će sutra ujutru u Bijeljini početi podjela dezinfekcionih sredstava javnim preduzećima i  građanima na dva punkta U  blizINI zgrade Gradske uprave.Takođe dezinfekciona sredstva sutra mogu preuzeti i penzioneri.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na sve građaneda se ne opuštaju, da poštuju sve preporuke nadležnih institucija i pridržavaju se savjeta ljekara posebno tokom predstojećeg prazničnog perioda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *