SKUD “Semberija”: Znanje prenose putem nastave na daljinu /VIDEO/

Srpsko kulturno-umjetnicko drustvo „Semberija“ Bijeljina počelo je sa svojim radom 1954. godine sa zadatkom da sakuplja, njeguje, čuva i prezentuje naše kulturno-umjetničko nasleđe kroz igru, pjesmu i muziku. Zbog proglašenja pandemije Korona virusa  primorani su da obustave svoj rad ali su odlučili prenositi svoje znanje putem online nastave.

SKUD „Semberija“ je, po ugledu na škole u BiH koje nastavni program za djecu održavaju putem televizijskog programa, odlučilo je kao odgovorna javna ustanova nastaviti sa svojim aktivnostima. Koreograf Dražen Kokanović ima težak zadatak, osmisliti koreografiju za djecu i prenijeti im znanje u uslovima izolacije.

Kokanović je pojasnio kako je ošmisljen program i na koji način će nastaviti prenositi naše kulturno-umjetničko nasleđe narodu Semberije, koju formu nastave  i na kojim portalima mogu da očekuju.

On je istakao je da su program i igre prilagođene svima, čak i onima koji se prvi put susreću sa narodnom igrom i da neće imati problema u praćenju programa bez obzira da li do sad imali nekog iskusva u folklornim igrama.

Iz SKUD-a ističu da su folklorne igre jako dobre za razvijanje tijela i da će kroz svoj nastavni program podsticati fizičku aktivnost kod građana kako bi ostali u što boljoj kondiciji tokom dugih perioda koje provodimo u zatvorenom prostoru.

Kokanović je obavijestio javnost da su neke njihove planirane aktivnosti za proljeće otkazane, ali se nada sticanju odgovarajućih uslova da bi manifestacije planirane za naredni period ipak mogle biti održane.

SKUD Semberija je prošle sedmice počeo sa online nastavom i već su objavili par snimaka svog programa. Zainteresovani već mogu početi sa učenjem, a predavači će nastaviti sa objavljivanjem snimaka na svojoj you tube i facebook stranici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *