Epidemiološka situacija na dnevnom nivou i dalje nepovoljna – najkritičniji porodični klasteri /VIDEO/

Republika Srpska se približila cifri od skoro 30.000 lica kod kojih je zabilježen virus korona od početka epidemije.

Tokom protekla 24 časa u Republici Srpskoj je registrovano 134 novozaraženih koronavirusom, od 306 testiranih uzoraka. U isto vrijeme, prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muških i osam ženskih osoba srednje i starije životne dobi od kojih su četri osobe iz Doboja, tri iz Gradiške, dvije iz Banjaluke i po jedna osoba iz Gacka, Bijeljine, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Dervente, Modriče i Teslića.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS su istakli da je epidemiološka situacija na dnevnom nivou i dalje nepovoljna, te da su najkritičniji porodični klasteri.

Kada je riječ o vakcinaciji protiv sezonskog gripa, Aćimović je rekla da su za četiri dana potrošene sve doze vakcina, te da će u narednom periodu će tražiti veće količine istih. Prema njenim riječima, Banjaluka i dalje bilježi najveći broj zaraženih.

U bijeljinskim kovid bolnicama na liječenju je 118 pacijenata od kojih je više od polovina sa teškom kliničkom slikom, a oko 30 je životno ugroženo, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”. Na respiratoru je 16 oboljelih, a kiseoničku terapiju zahtijeva veliki broj hospitalizovanih. U protekla 24 časa zabilježen je jedan smrtni slučaj, a riječ je o ženskoj osobi starije životne dobi sa komorbiditetima, saopšteno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice .U Bijeljini je u protekla 24 sata registrovana 21 osoba zaražena virusom korona, a i dalje je visok procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih.

U FBiH još 42 smrtna slučaja, 384 novozaraženih. U KS 212 novozaraženih, još četvoro preminulih

Dva profesora Srednjoškolskog centra u opštini Kostajnica pozitivna su na virus korona, a učenici, u narednih 14 dana, pratiće nastavu na daljinu.

Onkološki pacijenti, terapiju će od danas primati na novoj lokaciji – nekadašnje stare hirurgije u centru Banjaluke. Onkologija je premještena u veći prostor, koji omogućava smještaj većem broju pacijenata.Raspolaže sa svim neophodnim sredstvima za boravak pacijenata i rad zdravstvenih radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *