Dva “vihora” stižu u MUP Srpske

Namjenska industrija Srpske sve brže ide naprijed, a to potvrđuju i u preduzeću “Tehnički remont Bratunac” koje će uskoro Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS isporučiti prva dva serijska modela lakog borbenog vozila “vihor”.

Potvrdio je to za “Glas Srpske” generalni direktor i vlasnik preduzeća “Tehnički remont Bratunac” Slavenko Ristić, dodajući kako je plan da vozila predaju MUP-u 8. novembra na dan slave TRB-a.

Vođeni parolom “Sagrađeno da traje” u ovom preduzeću mnogo ulažu u kvalitet i unapređenje svih svojih proizvoda.

– Od prototipa “vihora” koji smo predstavili prije pola godine već smo napravili dva serijska vozila koja planiramo za slavu svečano predati na upotrebu. U idućih 12 mjeseci MUP će testirati ta dva vozila bukvalno 24 časa, kako bismo dobili povratnu informaciju da li je i šta konkretno potrebno promijeniti ili poboljšati. Postoji interesovanje i od strane Srbije, ali i Njemačke da testiraju naša vozila. U planu je da pravimo još tri “vihora” nakon svih tih testiranja – rekao je Ristić.

Ističe da je i dalje sve više zahtjeva za sve ono što proizvedu  i podvlači da se TRB bavi proizvodnjom, a ne trgovinom, jer prodaju isključivo ono što proizvedu.

– Planiramo nova ulaganja u mašinske parkove, u obuku, zatim stipendije za mlade inženjere kako bi mladi ovdje kod nas imali priliku da se, nakon fakulteta, zaposle ali i da zarade – kazao je Ristić.

Govoreći o oklopnom vozilu “despot” Ristić je rekao da postoji veliko interesovanje za to vozilo širom svijeta.

On je dodao da su dosadašnjim rezultatima poslovanja zadovoljni, ali da uvijek može bolje.

– Nemamo kapacitete da proizvodimo 100 vozila godišnje, već 20 ili 30 i to je za nas vrlo dobro – rekao je Ristić.

Kazao je i da su u vezi sa projektom “Iskra” zahvaljujući kojem su u namjenskoj industriji zaposlene i žene, nedavno potpisali veoma značajan ugovor koji će im obezbijediti još tri godine posla.

– Riječ je o montaži upaljača, a novi ugovor znači i nova radna mjesta – rekao je Ristić.

Proizvodni kompleks od tri objekta smještena na 3.000 kvadratnih metara, u kome se montiraju minobacački, artiljerijski i raketni upaljači, otvoren je u novembru 2019. godine. 

“Vampir”

Slavenko Ristić je ispričao da je na tržištu već druga generacija pištolja “RS9 vampir”.

– “Vampir” je našao tržište i u Švajcarskoj, Austriji, Americi, a i kod nas je u prodaji u civilnom sektoru.

Cijena u maloprodaji u Srpskoj je oko 1.500 maraka – rekao je Ristić.

(Glas Srpske)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *