Druga faza izgradnje radionica u Tehničkoj školi /VIDEO/

Danas je tehničku školu “Mihajlo Pupin” u Bijeljini posjetio gradonačelnik Ljubiša Petrović koji je obišao radove na izgradnji novih radionica za izvođenje praktične nastave u ovoj školskoj ustanovi. Završetak radova očekuje se početkom sljedeće školske godine, a do sada je uloženo više od 1,2 miliona maraka.

Stare radionice u Atinskoj ulici u centru grada, udaljene kilometar i po, zamijeniće moderne pored same škole. Učenici bijeljinske Tehničke škole ”Mihajlo Pupin” do iduće školske godine dobiće novi objekat za izvođenje praktične nastave. Objekat obuhvata površinu od oko 2.000 metara kvadratnih, a sastoji se od devet radionica i četiri kabineta. Izgradnju novog objekta, koja je počela na inicijativu menadžmenta škole, podržala je Gradska uprava.

Trenutno je u toku druga faza radova. Do sada je u prvu fazu izgradnje uloženo 975.000 maraka, a u drugu oko 200.000 maraka. Biće potrebno još toliko uložiti da bi se objekat u potpunosti stavio u funkciju, kaže gradonačelnik Petrović i obećava ubrzanu dinamiku izvođenja radova, kako bi radionice bile što prije spremne za korišćenje.

Tehničku školu u Bijeljini pohađa oko 1000 učenika. Ukupno u 38 odjeljenja obrazuju se četiri struke- elektrotehnika, mašinstvo, saobraćaj i šumarstvo  i obrada drveta.

Posljednjih godina raste zanimanje učenika za zanate. Osavremenjavanje uslova za njihovu praktičnu obuku dodatno će ih motivisati i doprinijeti da nakon završetka srednje škole sa stečenim znanjem budu spremni za tržište rada. Novi objekat ima brojne prednosti, jer će nakon četiri decenije rada u dva objekta sve biti pod jednim krovom. Inače, Tehnička škola u Bijeljini je u samom vrhu obrazovanja u BiH.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.