Ugljevik: Otvoren rekonstruisani sportski teren

U Ugljeviku je danas otvoren rekonstruisani sportski teren Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas”.

Na rekonstruisanom sportskom terenu postavljena je multifunkcionalna podloga u okviru projekta “Pro budućnost” koji se finansira iz sredstava Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ i budžeta opštine Ugljevik, a vrijednosti je 78.390 KM.

Teren su simbolično igrama i vježbama otvorili mališani Škole sporta “Mali šampioni”, a svečanost je organizovana u okviru proslave opštinske slave – Svete Petke Paraskeve.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da će nova podloga omogućiti bezbjednije bavljenje sportom, učenicima i svima koji koriste ove terene za odbojku, košarku, rukomet i mali fudbal.

“Na ovaj način pokazujemo koliko pažnje poklanjamo razvoju djece, kako fizičkom, tako i mentalnom, a pogotovu u ovom vremenu kada su sve generacije suočene sa određenim negativnostima i izazovima”, rekao je Perić novinarima.

Predstavnik USAID projekta “PRO-Budućnost” Renata Kastelic izrazila je zadovoljstvo jer su obnovljeni sportski tereni.

“Opštinska amdinistracija odigrala je ogromnu ulogu da bi došlo do realizacije ovog projekta jer su pripremili odličan projekat koji smo sa radošću podržali, a i opština Ugljevik je sufinansirala postavljanje multifunkcionalne podloge na radost svih generacija”, rekla je Kastaliceva.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.