Donirana tri monitora za praćenje vitalnih funkcija /VIDEO/

Odjeljenje za intenzivnu njegu kovid dva bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” dobilo je danas tri monitora “dreger” za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, koji su donacija Humanitarne organizacije “Bare” iz švajcarskog grada Tićina.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove u ovoj zdravstvenoj ustanovi Nela Mitrović istakla je da je ova donacija veoma značajna i olakšaće rad i praćenje stanja pacijenata.

Ona je navela da je donacija vrijedna 30.000 KM i treća je u nizu od ove humanitarne organizacije.

“Riječ je o monitorima koji su namijenjeni za praćenje vitalnih parametara najugroženijih pacijenata koji su smješteni u jedinici za intenzivnu njegu”, rekla je Mitrovićeva.

Milan Popović, predstavnik Humanitarne organizacije “Bare” za Republiku Srpsku, pojasnio je da je riječ o monitorima iz savremenije generacije koji su predviđeni da prate više vitalnih funkcija.

Popović je istakao da će ova organizacija nastaviti sa osposobljavanjem bijeljinske kovid bolnice renomiranim medicinskom opremom kako bi mogla da parira savremenim evropskim bolnicama, u pogledu opremljenosti, u borbi protiv kovida 19.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *