Uz vaučere moguć odmor na četiri planine /VIDEO/

Bliže se božićni i novogodišnji praznici, a oni koji su navikli da negdje otputuju u tom periodu, ove godine moraće se zadovoljiti uglavnom domaćim destinacijama. Prilika je to ujedno i da građani koji već nisu, iskoriste turističke vaučere čiji rok važenja ističe 31. decembra.

Putovanja nikada nisu bila neizvjesnija nego sada u doba korone. Decembar je, a novogodišnja putovanja i zimovanja ove godine nisu slična ni jednoj prethodnoj. U turističkim agencijama su nam rekli da su trenutno najaktuelniji produženi vikendi na planinama u Srpskoj i Srbiji, a najviše na Jahorini, zbog mogućnosti korištenja vaučera čiji je rok važenja do kraja godine.

Kada je riječ o putovanjima u Evropu ili daleke destinacije, za sada je sve stopirano, kažu iz Hepi trevela. Moguće je otputovati na neke egzotične destinacije, ali svakodnevno se uslovi i pravila putovanja mjenjaju pa je zbog toga i jako malo zainteresovanih putnika.

Turska je cijelo vrijeme pandemije imala širom otvorena vrata za turiste, međutim turistički radnici  ističu da je i ta zemlja odnedavno uvela policijski čas. Ipak očekuju da će ukinuti restriktivne mjere do kraja decembra, jer imaju, kako kažu, dosta rezervacija za doček Nove godine u Turskoj.

Hoteli ove godine gostima ne naplaćuju novogodišnje veče, jer još uvijek ne znaju da li će biti organizovana proslava. Prema postojećim mjerama, kako stvari stoje neće biti organizovanog dočeka Nove godine. Kada je riječ o zimskoj sezoni i tu se stvari dodatno komplikuju, većina hotela na planinama u Srbiji, traže od svojih gostiju prilikom rezervacije, negativan test na koronu, ne stariji od 48 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *