Dodik: Štitim interese Srpske; Odlukama se narušava integritet institucija Srpske /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u Banjaluci da štiti interese Republike Srpske, jer Bošnjaci žele da omoguće donošenje odluka na nivou BiH koje nisu u skladu sa Ustavom.

“Institut posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koristim da zatražim podršku poslanika, jer se na nivou BiH dešavaju stvari koje su vidljive i gdje se, zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naglasio da je na posljednoj sjednici Predsjdništva BiH glasao protiv odluka koje su štetne za interese Republike Srpske, a dobile su i negativno mišljenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je za pet spornih odluka donesenih na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH iskoristio zakonsko pravo vitalnog nacionalnog interesa, jer se njima ozbiljno narušava integritet institucija Republike Srpske.

Dodik je naveo da je mehanizam zaštite vitalnog interesa pokrenuo na odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH /CIK/ i OEBS-a, jer se ozbiljno narušavaju zakonom ustanovljeni standardi i načela u radu CIK-a.

SDS ne podržava održavanje posebne sjednice Narodne skupštine, rekao je danas šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić i ocijenio da u predloženom dnevnom redu nema ugrožavanja vitalnog nacionalnog interesa Republike Srpske.

“SDS nikada neće podržavati stvari koje su protiv interesa Republike Srpske, ali u predloženim dnevnom redu nema ugrožavanja vitalnog nacionalnog interesa Srpske”, rekao je Stanić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *