Dodik: Srpska protiv članstva u NATO-u /VIDEO/

Osnovni razlog zbog kojeg se Srpska protivi ulasku u NATO je taj što se taj vojni savez stavio na stranu ratnih protivnika Srba i bombardovao srpski narod osiromašenim uranijumom.

Dodik je rekao gostujući u emisiji Ćirilica i da Srpska ne želi da bude van procesa koje zastupa Srbija, ukazujući da bi u slučaju ulaska u NATO ta alijansa napravila granicu na Drini.

On je istakao da Republika Srpska ostaje privržena politici vojne neutralnosti, o čemu je Narodna skupština Republike Srpske već donijela rezoluciju.

Govoreći o EU, Dodik je napomenuo da Srbi ne bi trebalo da olako šalju poruku ulaska u EU bez uslovljavanja. On je istakao da bi srpski predstavnici u BiH morali da djeluju objedinjeno kao front i da jedinstveno odgovaraju na uslovljavanja. Dodik je podsjetio da je u nekoliko navrata pokušao da objedini sve Srbe. Smatrajući da je to najvažnije pitanje za budućnost djelovanja srpskog naroda u BiH. Međutim, kako je rekao, lideri opozicionih stranka nisu htjeli.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pomoć koju Srbija pruža RS najkonkretnija i najvidljivija do sada. Ističući da u tom kontekstu u Srpskoj neće biti nijedne lokalne zajednice bez investicije iz Srbije. On je istakao da je namjera da Srbija i Republika Srpska budu povezane novim auto-putem. Te da vjeruje da će sada to ubrzati novi saziv Savjeta ministara, koji će biti izabran do Nove godine.

“Mi smo prije sedam dana usvojili parcelaciju za trasu koja ide od mosta na Rači prema Bijeljini. Veoma smo spremni i vjerujem da će već na proljeće ta trasa početi da se radi”, naglasio je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *