Dodik: Srpska gradi termoelektranu “Ugljevik dva”

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik najavio je na centralnoj tribini u Ugljeviku da će Srpska sama izgraditi novu termoelektranu u ovom mjestu.

“Sad kad sam boravio u Rusiji, napravio sam aranžman, izuzeo sam od privatnih ruskih investitora investiciju u Ugljeviku i vratio u nadležnost Republike Srske koja će graditi termoelektranu `Ugljevik dva` koja će ostati nacionalno i narodno bogatstvo”, rekao je Dodik.

On je dodao da će već ove nedjelje biti zaršen ugovorni odnos i da će se graditi termoelektrana najsavremenije tehnologije, dok će sadašnja nastaviti da radi, tako da će Ugljevik imati dupli kapacitet koji omogućava razvoj ove lokalne zajednice.

“Na kraju ovog mog mandata i početku sljedećeg mogu da kažem da iza mene ostaje stabilna i sigurna Republika Srpska, očuvana u miru za ljude koji u njoj žive i koja svaki dan ima veće resurse”, ocijenio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da je izborna pobjeda zaslužena prethodnim radom i da je Ugljevik odlučio da bude sa ljudima koji rade za Republiku Srpsku i koji smatraju da su odgovorni svom narodu, a ne nekim strancima.

“Ozbiljna i stabilna politika čuva stabilnom našu Republiku Srpsku. Ništa nije važnije od naše stabilnosti, a to je garancija da ćemo čuvati naše institucije, one će čuvati naše nadležnosti i građane i svi zajedno onda imamo izvjesnu budućnost. Od snage SNSD-a i naše koalicije zavisiće snaga naše Republike”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je ponosna na vlast SNSD-a jer je uspjela da odgovori velikim izazovima i da gradi i razvija Srpsku, a da je naponosnija zato što su imali hrabrosti da misle i da kažu ono što misle, za razliku od drugih koji se na izborima nude, a niti misle svojom glavom niti smiju da govore svojim ustima i nisu odgovorni svom narodu, nego stranim centrima.

Posebno je, kaže, ponosna na mjeru podrške za vještačku oplodnju zahvaljujući čemu je u Republici Srpskoj do sada rođeno 1.600 beba.

“Naša Republika je naša i ostaće naša, o našoj Republici odlučujemo mi”, zaključila je Cvijanovićeva

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Milutin Tasovac rekao je na skupu da je pobjeda SNSD-a na izborima garancija da će Republika Srpska opstati i ostati, jer je ova državotvorna stranka iznijela teret kroz teška vremena.

“Srpski narod nikoga ne mrzi, ali nikome neće ni biti sluga. Nećemo unitarnu BiH, gradićemo i razvijati svoju Republiku Srpsku, a nismo u tome usamljeni, imamo podršku bratske Srbije”, rekao je Tasovac.

On je najavio da se Ugljevik pridružuje apsolutnoj izbornoj pobjedi SNSD-a, Dodika za predsjednika Republike i Cvijanovićeve za srpskog člana Predsjedništva.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine iz Izborne jedinice dva Nedeljko Ćorić rekao je na centralnoj tribini u Ugljeviku da su Srbi svoju slobodu skupo platili u ratu, ali zato je danas žive, njeguju i čuvaju kao i svoju Republiku Srpsku, za koju je rekao da je svakim danom sve jača, sigurnija, stabilnija i u svakom smislu nezavisnija i može da odgovori u punom kapacitetu na sve zahtjeve svojih građana.

“Prije dolaska na vlast SNSD-a, za vrijeme ovih koji se danas nude kao bolja budućnost, u Republici Srpskoj je vladala opšta nestabilnost i banditizam, sa SNSD-om Srpska ide svakim danom korak naprijed jer ima ljude koji znaju da upravljaju Srpskom. Nema na Balkanu boljeg političkog tandema od Dodika i Cvijanovićeve”, poručio je Ćorić.

Nosilac liste SNSD za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je da građani 2. oktobra glasaju za SNSD, Dodika i Cvijanovićevu, za budućnost svoje djece i Republike Srpske, nasuprot onima koji rade na urušavanju Srpske, za unitarnu BiH.

“Alternativa bi u Sarajevu da proda svoj narod, nemojte 2. oktobra prodati svoje živote i sudbinu u narede četiri godine. Oni koji ih plaćaju su oni koji su bombardovali Republiku Srpsku i Srbiju , a samo izdajnici uzimaju pare od neprijatelja”, istakao je Mitrović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *