Dodik: Srpska dobija 100.000 vakcina iz Rusije /VIDEO/

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da nema naznaka kada bi vakcine protiv virusa korona mogle stići u BiH.

Iz Rusije će u Srpsku u narednih nekoliko dana početi da stižu ruske vakcine za besplatnu  vakcinaciju građana Srpske protiv Kovid-a 19. Dodik je rekao  da je dobio garancije da će u februaru stići oko 100.000 ruskih vakcina od različitih proizvođača.

Dodaje da u Srpskoj i FBiH trenutno  postoje sve veći problemi vezani za nabavku vakcina,  istakavši   da najave EU da će zatvoriti tržište vakcina nije optimistično.

Na pitanje novinara zašto samo Srpska dobija vakcine , Dodik je odgovorio da on zastupa interese naroda odakle  dolazi te da javno poziva svoje kolege iz drugog entiteta da i oni učestvuju u nabavci kao i da je spreman da pomogne.

Govoreći o drugim otvorenim pitanjima u zemlji ,  Dodik je rekao da se migrantska kriza  smiruje u BiH. Vlada RS je obezbjedila 50 kontejnera za smještaj migranata.Dodik je rekao da je tokom dana imao nekoliko sastanaka na kojima je razgovarano o kretanju BiH ka EU. Od američkog ambasadora u BIH Erika Nelsona dobio je uvjeravanja da SAD podržavaju evropski put BiH.

Rekao je i da nije protiv reforme VSTS BiH.

SNSD će iduće sedmice podnijeti pojedinačne tužbe protiv svih članova CIK-a koji su glasali za poništavanje izbora u Doboju i Srebrenici.

Najavio je sastanke sa privrednom zajednicom i sindikatima o mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta prvenstveno fabrika , s akcentom na manje lokalne zajednice . Biće angažovana struka i nauka, kaže Dodik ističući da uprkos pandemiji RS ima veći broj zaposlenih u odnosu na nezaposlena lica, te da je prosječna plata u Srpskoj oko 500 evra. Podsjetio je  da slijedi novo  povećanje penzija  za 3,5 % već od februara.

Desetak kompanija iz inostranstva  javilo se na konkurs  za izgradnju  auto puteva od BN do Modriče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *