Dodik: Sprema se orkan napada na Srpsku /VIDEO/

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH naveo da uslovi za rad u VSTS-u postaju nemogući, te da je izložen nezakonitim obavještajnim i paraobavještajnim radom, što može dovesti do njegove likvidacije.

O trenutnoj atmosferi i stanju obavijestio je predsjednika Srpske Željku Cvijanović i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Miorada Dodika, a javnost će kaže o svojoj odluci o daljim koracima obavijestiti u čestvrtak.

Napadi na Tegeltiju i druge srpske predstavnike alarm su i poziv na uzbunu,kaže predsjednica Republike i dodaje  da je u takvom ambijentu nemoguće obavljati svoj posao.Istakla je da se RS zalaže za reformu pravosuđa ali da ona ne može da se vodi parcijalno i protiv srpskih kadrova.

Milorad Dodik kaže da se priprema orkan napada na RS, a da ti napadi počinju smjenom srpskih kadrova iz institucija BiH i preuzimanjem pravosuđa od strane SDA. Pozvao je sve faktore u RS na okupljanje i dodao da je u RS svima garantovana bezbjednost.

Dodik je rekao da dio EU priprema novi zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu koji bi, kako tvrdi, umanjuo ulogu RS i srpskih predstavnika u pravosuđu i istakao je da RS neće glasati za takav zakon.

Naglasio je da treba pozvati zemlje u regionu da se i one pozabave situacijom u BiH i naglasio da RS podržava BiH s dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a Bošnjake i Hrvate je pozvao na dijalog ali bez učešća međunarodnog faktora.

Dodik je izjavio da ne postoje bosanski Srbi i da će, dok god tako oslovljavaju Srbe, za njega Bošnjaci biti muslimani.

Dodik je dodao da RS nema plan za separaciju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama

Facebook

Twitter

Youtube

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *