Dodik: Snaga koju daje samo narod važna za snagu države /VIDEO/

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je na predizbornom skupu u Bijeljini da je ova državotvorna politička partija oličenje snage države i da će nakon lokalnih izbora sve gradove Srpske imati na strani SNSD.

“Mi nosimo tu odgovornost za Republiku Srpsku, dok nam narod daje povjerenje, i mi tu odgovornost prema Srpskoj i srpskom narodu sigurno nećemo propustiti”, poručio je Dodik.

On je rekao da je izborna pobjeda važna ne zato da SNSD porazi druge, nego da ojača i ima snagu koja se dobija od naroda i koju niko ne može da ospori u svijetu.

“Ne dozvolimo da nam se ugrozi naš identitet, bezbjednost, moramo više da se posvetimo običnim ljudima, a Republika Srpska ulazi u stanje da to može da uradi, jer imamo snagu i resurs, zato se okupljamo za svako mjesto, za svakog čovjeka, za Republiku Srpsku”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini je stvorena atmosfera pobjede, što doprinosi tome da Republika Srpska, pa i ovaj grad, iza sebe ostavlja rezultate tih pobjeda kroz velike projekte.

“Život ne staje, ne smijemo ni mi stati. Moramo se okupljati i biti zajedno jer je to ljudski. Moramo biti posvećeni politici”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, dogovor u Bijeljini je nešto najbolje što je takva politika ostvarila, a vidljivo je i kroz ulaganja više od 300 miliona KM u Bijeljinu u ovom trenutku, što je jedan od najvećih investicionih ciklusa koje je ovaj grad ikada imao.

“Važno je da radimo zajedno i Mićo Mićić /kandidat za gradonačelnika kojeg podržava 10 političkih stranaka/ je moj i vaš izbor, imamo potrebu da napravimo to okupljanje koje mora da završi tako što će ovaj grad biti politički stabilan i sa interesom građana kao neprikosnovenim prioritetom”, istakao je Dodik i dodao da je smisao politike okupljanje i realizacija obećanja kao što su izgradnja bolnica, auto-puta, nasipa i drugih velikih projekata.

Dodik je rekao da je SNSD vodio Republiku Srpsku u nemogućim okolnostima u BiH, gdje je kroz razne vidove izraženo neprijateljstvo prema Srpskoj, a da je politika ove stranke dovela do toga da se Republika Srpska pita u BiH.

“Zato su ovi lokalni izbori važni, jer oni postavljaju neke važne temelje naše snage i ova pobjeda jeste lokalna, ali je i globalna”, poručio je on.

Lider SNSD-a je ocijenio da “SDS nije više narodna partija”, kao i da “ne vodi politiku interesa srpskog naroda i Republike Srpske, što se vidjelo kroz četiri godine mandata u zajedničkim institucijama”.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je u Bijeljini da je ovaj grad sada najbliži cilju da poslije 20 godina bude svrstan u red gradova u Republici Srpskoj koji imaju konekciju gradske i republičke vlasti.

On je naveo da je cilj okupljanja za Bijeljinu istorijska pobjeda na lokalnim izborima i ubrzan razvoj drugog po veličini grada u Srpskoj.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Nedeljko Ćorić rekao je na stranačkom skupu da je SNSD pokazao kako se upravlja i vlada, kako se postižu najbolji rezultati, te da su građani prepoznali da ova dominantna politička struktura u Srpskoj iza sebe ostavlja vidljive rezultate i realizovane velike projekte.

On je zahvalio Mićiću za značajan politički iskorak, navodeći da je to urađeno za Republiku Srpsku, za Bijeljinu i bolji život svih građana.

“Siguran sam da će te politike biti prepoznate 15. novembra, a mi kroz široku koaliciju imamo kapacitet za velike iskorake, u sinergiji lokalne vlasti sa Vladom Republike Srpske”, poručio je Ćorić.

Zajednički kandidat 10 stranaka za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić rekao je da mu ova podrška daje snagu i potvrdu ispravnosti njegove politike da uvijek traži sagovornike i prijatelje, a ne sukobe i neprijatelje.

“Oni lakomisleni, koji politiku gledaju kroz funkcije, a ne kroz odnos prema građanima, mogu da nam zavide na sabornosti”, istakao je Mićić i zahvalio Dodiku što je razumio i podržao njegovu politiku i kada ga nisu razumjeli u nekadašnjoj stranci SDS.

Centralni predizborni skup SNSD Bijeljina na kojem su predstavljeni kandidati za odbornike održan je u Centru za kulturu “Semberija”, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Na lokalnim izborima u Bijeljini učestvuje 85 političkih subjekata, tri kandidata za gradonačelnika, a pravo glasa ima 109.000 birača.

Komentari: