Dodik: Pomoć od 100 KM borcima, mladim i penzionerima /VIDEO/

Ne prestaje naša obaveza. Smatramo da je neophodno prihvatiti inicijativu za jednokratnu podršku koju bi trebali isplatiti do kraja trećeg kvartala, rekao je lider SNSD-a i najavio da će po 100 KM jednokratne pomoći dobiti borci, penzioneri te mladi od 18 do 30 godina, za šta će budžet kako je rekao morati da obezbijedi oko 50 miliona KM.

On je naglasio da će se do kraja godine obezbijediti i pomoć za ogrev i zimnicu za 270 hiljada penzionera.

Dodik je istakao da je ekonomsko politička situacija u RS stabilna, te da će od maja plate u javnom sektoru kao i penzije biti uvećane za deset odsto.

Stanje finansija je veoma stabilno, Srpska se u ovom periodu neće zaduživati i neće povećavati svoj dug, a ono što se uzima na otvorenom tržištu isključivo je usmjereno rekao je Dodik za servisiranje dospjelih obaveza.Dodao je da će koalicija okupljena oko te stranke izaći na izbore sa zajedničkim kandidatima za najviše funkcije, a da će oba kandidata biti iz SNSD-a. Rekao je da je SNSD protiv prolongiranja izbora.

Kazao je da SNSD počinje s izbornom kampanjom, te da su svi organi stranke i članovi dobili zadatak da budu vidljivi u javnosti, a posebno u svojim lokalnim zajednicama. Ponovio je stav da je Kristijan Šmit nelegalni visoki predstavnik i da ga RS i dalje neće podržavati, te da će biti nastavljene sve politike prenosa nadležnosti. Ustvrdio je da je Bezbjednosno obavještajnu agenciju preuzela ratna bošnjačka obavještajna služba.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.