Dodik: Odgovornost – ključna riječ u funkcionisanju javnog sektora; CIK radi politički /VIDEO/

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je tek sada došla inicijativa za otkaze za sve zaposlene u javnom sektoru koji ne dolaze redovno na posao, Dodik je rekao da je takvih inicijativa bilo i ranije, ali da je očigledno sada postalo neki javni fokus.

On smatra de je mnogo više priče o tome u javnom diskursu nego što stvarno postoji, ističući da to pitanje mora da bude riješeno, bilo ono marginalno ili masovno. Podsjetimo, ministri u Vladi Republike Srpske i direktori republičkih uprava i upravnih organizacija u obavezi su da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena u njihovim institucijama, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta. To se navodi u dopisu iz Kabineta predsjednika Vlade.

Komentarišući poteze CIK-a BiH, DOdik je rekao da CIK radi politički sa namjerom da se onemogući SNSD-u da dobije četvrtog delegata u Dom naroda.

Kaže da će Srpska obilježavati i slaviti Dan Republike i da će centralna svečanost svake naredne godine biti održavana u drugom gradu.

On je podsjetio da će ove godine svečani defile povodom 9. januara biti održan u Istočnom Sarajevu, dok će dan ranije u dvorani “Borik” u Banjaluci biti održana akademija, a nakon toga i prijem koji organizuju institucije Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *