Dodik o posebnoj sjednici: “Nisu pozvani ambasadori koji ne žele da dođu” /VIDEO/

Dodik je istakao da bi i ostali ambasadore bili pozvani na posebnu sjednicu Narodne Skupštine ako bi pokazali da to žele, ali, imajući u vidu raniju praksu da oni budu pozvani, a onda to ignorišu, prikladno je da se i ne pozivaju oni koji ne žele da dođu, rekao je on.

Dodik je naglasio da je Narodna skupština najviši zakonodavni i politički organ u Srpskoj i da su politička pitanja o geostrategiji i geopolitici u nadležnosti Srpske, imajući u vidu da se Predsjedništvo BiH bavi pitanjima međunarodne spoljne politike.Istriče  da želi da informiše Narodnu skupštinu o saznanjima koja ima u vezi sa aktuelnim trenutkom na međunarodnom političkom planu, koji je rezultat sukoba u Ukrajini.

On je naveo da bi rasprava trebalo da bude interesentna, te je pozvao poslanike u Narodnoj skupštini Srpske da budu kreativni.Kolegijum Narodne skupštine zakazao je za ponedjeljak, 6. juni, posebnu skupštinsku sjednicu na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske..Na sjednicu su pozvani predsjednici parlamentarnih političkih partija i imaće mogućnost da se obrate na sjednici u trajanju do 10 minuta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *