Dodik: Niko ne moli SDS, ona je gubitnička partija /VIDEO/

Nakon polaganja zakletve, novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, organizovaće sastanke s predstavnicima parlamentarnih stranaka, od kojih očekuje da se izjasne da li će biti dio široke koalicije, radi obezbjeđivanja dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini. U SDS-u su odlučili, neće biti dio široke koalicije.

Poziv novoizabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavnicima svih parlamentarnih stranaka iz Srpske da u utorak razgovaraju o mogućnosti pravljenja široke srpske koalicije, po svemu sudeći, nije naišao na pozitivan odgovor u opoziciji. U SDS-u su odlučili, neće biti dio široke koalicije.

Reagujući na poziv lidera SNSD i novoizabranog predsjednika Srpske, Milorada Dodika, na sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka iz Srpske kako bi se razmotrila mogućnost stvaranja široke koalicije i obezbjeđivanja dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS, poručio je da SDS neće biti dio široke koalicije za odbranu nečijih privatnih ili partijskih interesa.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da svaka politička partija ima pravo na svoj stav, te da svako nosi odgovornost za svoje odluke, a izjava Miličevića kako je rekla nije iznenađenje, jer je to već uvriježena praksa.

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je SDS gubitnička politička partija i da je ne mole da bude dio nikakve šire koalicije, ali da je važno da Narodna skupština Srpske može da spriječi štetne odluke i zahtjeve bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Konstitutivna sjednica novog, 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske na čijem je dnevnom redu 12 tačaka biće održana sutra, a predsjedavaće joj najstariji narodni poslanik Nataša Radulović. Zakletvu će položiti novi poslanici, te novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *