Dodik: Nema nikakve odluke da se BiH pridruži mjerama zapada protiv Rusije /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kaže da je Šefik Džaferović prekršio Ustav, te da djeluje mimo Poslovnika o radu, pa je zatražio danas da Šefik Džaferović predsjedavajući Predsjedništva BiH podnese ostavku.

Dodik kaže da je danas na sjednici Predsjedništva glasao i za nekoliko tačaka od ekonomskog značaja. Istakao je da je podržano da se Ljubinju i Stocu usmjeri po milion maraka pomoći za saniranje posljedica zemljotresa.U obraćanju medijima ističe da su svi stavovi koje su predstavnici diplomatske službe BiH predstavili u inostranstvu mimo Ustava ništavni i nevažeći za BiH.

Predsjedništvo, kao ni Savjet ministara ni u jednom navratu nisu donijeli nijednu odluku da se BiH pridruži bilo kakvim mjerama Zapada protiv Rusije i to tako ostaje, poručuje Dodik. Komentarišući izjave opozicionih lidera da je omogućio da BiH uvede sankcije Rusiji, srpski član Predsjedništva rekao je da je riječ o pokušaju opozicije da ubere koji poen i da će neko za ponovljenu laž pomisliti da je istina.

Oglasili se iz Ambasade Rusije u BiH. U Ambasadi Ruske Federacije u BiH je rečeno da se drže stava da sva spoljnopolitička rješenja u BiH moraju biti donesena na osnovu konsenzusa i kompromisa tri konstitutivna naroda BiH u skladu sa temeljnim načelima dejtonskog Ustava. Za dodatna razjašnjenja komentara opozicije iz Republike Srpske u vezi sa uvođenjem sankcija iz Ambasade Rusije su preporučili obraćanje onima koji su te izjave i dali.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.