Dodik: Narodna skupština u srijedu bira novu Vladu

Presjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će Narodna skupština Republike Srpske u srijedu, 21. decembra izabrati novu Vladu Srpske koja treba da obezbijedi kontinuitet u razvoju Srpske i njenu stabilnost.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku stranaka članica vladajuće koalicije dogovoreno da nova Vlada Srpske radi na obezbjeđivanju kontinutiteta sigurnosti radnih mjesta, da sarađuje sa okruženjem, vodi računa o novim projektima u oblasti infrastrukture i energetici.

On je naveo da će u Vladi Srpske koja ima 16 ministarstava biti oko 10 novih imena, među kojima su i oni koji nisu u političkim partijama.

“Imamo listu sastava vlada, ali o tome će saopštavati mandatar”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

On je naveo da će konsultacije biti nastavljene suta i prekosutra kako bi što bolje pripremili sjedicu Narodne skupštine Srpske.

“Vrijeme koje dolazi je dosta izazovno, ono traži nove stručne i energične ljude, patriote koji su spremni da rade na ispunjavanju svojih obaveza”, rekao je Dodik.

On je dodao da je u Vladi Srpske od 16 ministarskih mjesta osam predviđeno za Srbe, pet za Bošnjake i tri za Hrvate.

“To se mora ispoštovati, ali isto tako moramo da vodimo računa i o teritorijalnoj raspodjeli da se čitava Republika Srpska pokrije sa ljudima kako bi na pravi način bila reprezentovana Srpska”, rekao je Dodik.

On je istakao da je o svemu tome vođeno računa i da će imena ministara mandatar saopštiti na sjednici Narodne skupštine Srpske.

“Bilo kakva licitiranja o tom pitanju ne doprinose kredibilitetu ovog procesa, koji mora da bude snažan, jak i da odražava ovaj konsenzus”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o dogovoru o formiranju vlasti na nivou BiH, Dodik je rekao da postoje principijelne i programske smjernice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *